Musikk og politikk

286476690_c1e4276623

Av Hedda Larsen Borgan

Noen ganger er det slitsomt å lese, gruble, synse, diskutere og mene ting. Noen ganger vil man bare føle ting på kroppen. Når frustrasjonen eller sinnet blir så stor at det er vanskelig å uttrykke seg, kan heldigvis musikken ta over. Derfor har jeg denne uka satt sammen en liste med 10 politiske låter (i tilfeldig rekkefølge) som forhåpentligvis vil få deg til å føle noe – det være seg engasjement, sinne, glede, raseri, begeistring, passivitet eller som rett og slett gir deg lyst til å danse.

Bob Dylan – Masters of War

Common – The People

Alf Prøysen – Jørgen Hattemaker

2Pac – Changes

Stevie Wonder – Livin’ for the city

Joan Baez – The Night They Drove Old Dixie Down

Raga Rockers – Noen å hate

D’Angelo – The Charade

Ellinors vise (fremført av Ungdomslaget Ny Von)

Johnny Cash – Man in black

Hva er din politiske favorittlåt?

Legg inn en kommentar