10 grunner til å engasjere deg i rettspolitikk i høst

 

  1. Juss er politikk og politikk er juss. Rettspolitikk er den enkleste måten å jobbe med juss i praksis. Du kan virkelig få være med på å påvirke lovforslag og jussen slik den ser ut i morgen. Du kan faktisk gjøre verden til et bedre sted (Som var hovedgrunnen til at du begynte på jussen, ikke sant?)
  2. Du får utløp for frustrasjonen du føler når du skriver en praktikum der svaret blir feil og urimelig. Hvorfor får ikke Peder Ås omgjort forvaltningsvedtaket? Jo, fordi ingen engasjerte seg hardt nok for en annen forståelse av hva som er rett og galt. Vil du være denne personen? Du vet hva du må gjøre.
  3. Er vennene dine lei av at du raljerer til dem hver gang dere møtes? Er du først og fremst idealist, dernest venn? Hva med å finne likesinnede? Rettspolitisk forening er stedet for deg.
  4. Har du stort eksponeringsbehov? Gjennom å jobbe i Rettspolitisk forening kan du skrive et useriøst blogginlegg, stille opp på muntlig høring som blir direktesendt på stortingets nettsider, eller holde en flammende appell på Eidsvolls plass. Mulighetene er mange. The sky is the limit. Smør og flesk er det beste valgflesk.
  5. Har du ikke funnet deg helt til rette på Frokostkjelleren? Fant du ikke gjengen din i fadderuka? Trenger du noen å diskutere flyktningkrise, bompenger og innstramminger i abortloven med? I rettspolitisk forening finner du mange likesinnede som er mer opptatt av de store og viktige spørsmålene, og mindre opptatt av hvilken tapasrett dere får neste uke på manuduksjon på Tjuvholmen.
  6. Vil du henge med Graver, Elden og Hallgren? Vil du oppleve innsiden av et høyfjellshotell, slik det er beskrevet i diverse praktika i erstatningsrett? Vil du lære om jussen i samfunnet og samfunnet i jussen? Rettspolitisk forening arrangerer høstseminar 25. til 27. oktober på Geilo. I år handler seminaret om forholdet mellom media og strafferetten, med hovedfokus på medias behandling av uskyldspresumsjonen, blant annet i true crime og dekning av pågående straffesaker. Du finner påmeldingslink her
  7. Hadde det ikke vært fett å lese sine egne meninger i en pensumbok? Ved å engasjere deg rettspolitisk kan du skrive høringssvar som figurerer i stortingsproposisjoner og utdrag fra HR-2024-123-U.
  8. Begynte du egentlig på jussen for å kunne bære en fysisk identitetsmarkør under armen, men fortviler fordi lovsamlingen ikke lenger kan tas med på eksamen? Frykt ikke! De fleste rettspolitiske foreninger, som Rettspolitisk forening, har fet merch i form av handlenett i økologisk bomull (jf. Pacta-artikkelen fra 2016). På denne måten kan du flashe at du både er jusstudent og samfunnsengasjert. To jfluer i en smekk.
  9. Du kan føle deg bra fordi du tross alt engasjerer deg. Du gjør samfunnet til et bedre sted, om enn bare på papiret (er egentlig elektronisk kommunikasjon skriftlig? Velkommen til JUS1111).
  10. Rakk du ikke engasjere deg før valget? Slapp av, det er nytt valg om to år, og det er mye rettspolitikk som kan gjøres opp mot stortinget og regjering innen den tid. Vi kan for eksempel påpeke at regjeringen ikke har forholdt seg til fastsatte høringsfrister minst 10 ganger hittil i år. Kjør rant!

 

Skrevet av Ingrid Sigstad Lie og Embla Helle Nerland, styremedlemmer i den rettspolitiske foreninga Rettspolitisk forening

Legg inn en kommentar